ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ TRAINEESHIPS 2020-2021 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


 Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Εrasmus+ του ΔΠΘ υλοποιεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 τη δράση πρακτικής άσκησης φοιτητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ μέσω των κονδυλίων που εξασφαλίζει κατ’ έτος. Παράλληλα συμμετέχει στον Όμιλο Πρακτικής Άσκησης Εrasmus+ που συντονίζει το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η δράση παρέχει σε φοιτητές από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακούς– μεταπτυχιακούς– υποψήφιους διδάκτορες) αλλά και προσφάτως αποφοίτους[1] του Δ.Π.Θ., τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση διάρκειας 2 έως 4 μηνών2, σε φορείς (π.χ. Επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ερευνητικά Κέντρα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, διπλωματικές αποστολές κλπ.) που εδρεύουν σε χώρες του προγράμματος Erasmus+ (http://erasmus.duth.gr/node/16)3.

[1] Πρόσφατα απόφοιτοι: Η περίοδος της πρακτικής άσκησης για την οποία αιτούνται θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία αποφοίτησής τους. Προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η επιλογή των αιτήσεών τους να έχει ολοκληρωθεί κατά το τελευταίο έτος της φοίτησής τους (πριν την αποφοίτησή τους). Οι φοιτητές θα πρέπει να ενημερώνουν τους φορείς υποδοχής ότι κατά την περίοδο κινητικότητας θα είναι απόφοιτοι.

2  Περίοδος μεγαλύτερη των 4 μηνών είναι επιλέξιμη, χωρίς χρηματοδότηση (zero grant).

3 Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα θα συνεχίσει για την περίοδο 2014-2020 μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος (30/10/2021).

Prosklisi_Erasmus_Traineeships_2020-2021_ECON. martios_ doc

Kritiria_Traineeships_2020-2021_ECONΟMICS

Aitisi_Ypopsifiotitas_Erasmus_Traineeships_ECONΟMICS