ECTS:

6

Περίγραμμα Μαθήματος
e-Class

Περιγραφή μαθήματος
Στο συγκεκριμένο μάθημα εξετάζονται φαινόμενα που αφορούν την καινοτομία και τη διαχείριση αλλαγής σε μάκρο, μέσο και μίκρο επίπεδο. Η οπτική που αφομοιώνει η συγκεκριμένη εξέταση αποσκοπεί στην κατανόηση εκ μέρους των φοιτητών ότι η καινοτομία είναι το αποτέλεσμα του ενοποιημένου χώρου σε κάθε κοινωνικοοικονομικό οργανισμό. Αυτές οι καινοτομικές διαδικασίες προϋποθέτουν αποτελεσματική διαχείριση αλλαγής για να δημιουργηθούν, να διαχυθούν και να οδηγήσουν στη σύσταση μίας βιώσιμης τροχιάς ανάπτυξης όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δράσης. Το μάθημα στοχεύει στο να κατανοήσουν σε βάθος οι φοιτητές τον τρόπο με τον οποίο συναρθρώνονται και συνεχώς μετασχηματίζονται τα επιμέρους καινοτομικά φαινόμενα στο εσωτερικό της σύγχρονης δυναμικής της παγκοσμιοποίησης.
Μαθησιακά αποτελέσματα

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα έχουν αναπτύξει τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, σε σχέση με:
• Tο ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο της διαχείρισης αλλαγής και της καινοτομίας στα διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα σε όλα τα ενοποιημένα επίπεδα του χώρου.
• Τα σύγχρονα μοντέλα σχεδιασμού και εφαρμογής της οργανωσιακής αλλαγής σε μάκρο, μέσο και μίκρο επίπεδο.
• Την καινοτομία και των αντίστοιχων μηχανισμών διαχείρισης αλλαγής που απαιτούνται για το ξεπέρασμα κάθε κοινωνικοοικονομικής κρίσης και την ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιμέρους φορέων δράσης, εστιάζοντας στην τρέχουσα δυναμική αναδιάρθρωσης της παγκοσμιοποίησης.
• Την αντίληψη των καινοτομικών διαδικασιών με μία συνδυαστική οπτική που συνθέτει τις σφαίρες της στρατηγικής, της τεχνολογίας, και του μάνατζμεντ των διάφορων κοινωνικοοικονομικών οργανισμών (προσέγγιση Stra.Tech.Man).

Όνομα Τίτλος email
Βλάδος Χαράλαμπος Επίκουρος Καθηγητής cvlados@econ.duth.gr